Скільки зберігаються суші

Замовили у Рок-н-Ролл великий сет ролів, а доїсти не можете і хочете знати, скільки зберігаються суші? Фахівці закладу вирішили поділитись корисною інформацією.

З'ясовуємо термін зберігання суші

Якщо запитати "скільки можна зберігати суші в домашніх умовах?" будь-якому жителю Японії, завжди буде одностайна відповідь – 4 години, після цього часу страва вважається непридатною для їжі. У Східних країнах сашимі готуються виключно із свіжої риби, а там вважається, що риба, виловлена ​​понад чотири години тому – несвіжа.

 

В Україні ситуація трохи інша, оскільки у нас роли найчастіше готуються із замороженої та солоної риби, відварених мідій та креветок. Однак термін придатності суші збільшується не дуже, страви все одно відносяться до тих, що швидко псуються.

При розрахунку часу, скільки страва зберігається свіжою, потрібно враховувати різні фактори:

  • інгредієнти – які види продуктів входять до складу;
  • процеси, що використовуються при приготуванні – варіння, обсмажування, запікання, соління, маринування, подача у сирому вигляді (до речі, це також впливає на калорійність страви);
  • температурні умови приміщення та вологість.

 

 Скільки ми маємо часу, щоб з'їсти суші?

Щоб найсмачніші сети від доставки Rock&Roll принесли користь та смакову насолоду, з'їсти їх рекомендується у перші 3 години з моменту приготування. Це найоптимальніший термін зберігання суші, доки їм можна перебувати без холодильника.

Якщо необхідно почекати – рекомендуємо сховати їжу у темне та холодне приміщення. Зберігати роли в холодильнику рекомендується не більше 24 годин. Щоправда є кілька винятків, які важливо знати:

  • довго не зберігаються сашимі з використанням сирої риби. Такі ласощі слід з'їсти в перші три години.
  • Теплі роли також потрібно з'їдати відразу.
  • Уважно звертайте на інгредієнти ролів, якщо у складі сир Третє пиво – можна зберігати не довше 5 годин.

 

З'ясовуємо термін зберігання суші в холодильнику

Час, поки страва ще вважається придатною для їжі, залежить від різновидів інгредієнтів. Начинку можна розділити на кілька категорій, кожна впливає на те, скільки можна зберігати роли в холодильнику:

  • зелень, овочі (зберігаються близько 2 днів);
  • солона риба, мідії та креветки з вугрем (менше 1 доби);
  • ікра тобіко (до 12 годин).

 

 Крім свіжості піддається впливу смак страви. Суші стають просто несмачними, навіть якщо граничні терміни зберігання ролів в холодильнику не вийшли.

Тому заздалегідь сашимі замовляти не варто, краще зверніться до доставки Rock&Roll заздалегідь і кур'єри привезуть найсвіжіші роли в потрібний час.

 

  Роли в морозилці: можна чи ні?

Особливо винахідливі люди можуть спробувати заморозити улюблені ласощі в морозилці, щоб потім дістати улюблені рулетики, таким чином продовжити термін придатності і насолодитися ласощами пізніше. Чи можна це робити? Сушисти RnR не підтримують таку ідею.

Неправильне заморожування може сприяти розвитку шкідливих мікроорганізмів. Прийом таких продуктів після розморозки може спричинити погані наслідки. Після морозилки Ви можете отримати:

  • непрезентабельний вигляд;
  • рис став жорстким і обвітрився;
  • смак смаку, що змінився.

Навряд чи Ви з'їсте страву з апетитом.

В Україні сашими готують із замороженої риби, проте при заморожуванні/розморожуванні використовується спеціальна технологія, яка дозволяє зберегти якість продукту.

 

Як дізнатися свіжість ролів

 Якщо Ви хочете зрозуміти, як довго роли вже знаходяться в холодильнику, скористайтеся корисними лайфхаками, які допоможуть розібратися, коли роли вже зіпсувалися.

  • страва помітно потьмяніла – перша ознака незворотних процесів;
  • рис став сухим та жорстким;
  • овочі водянисті, бляклі;
  • водорості висохли;
  • поверхня риби стала підсушеною та жорсткою;
  • виник кислий запах.

Якщо у страви є перелічені вище ознаки – негайно викидайте, в їжу вона вже не годиться. Токсини, які можуть виробляти деякі морепродукти, можуть призвести до проблем зі здоров'ям, краще не ризикуйте.

 

Як правильно упакувати суші та роли перед зберіганням

Якщо гості затримуються, або не можете з'їсти все і потрібно помістити ласощі в холодильник, то фахівці РНР пропонують кілька рекомендацій, як можна суші зробити, щоб зберегти смак страви:

 

  • Не намагайтеся ставити роли в холодильник у пластикових контейнерах, в які упаковують замовлення “з собою”, вони придатні виключно для перевезення додому, але ніяк не для зберігання.
  • Плівка – найкращий друг при упаковці ролів. Улюблені суші варто покласти на тарілку та затягнути харчовою плівкою. Таким чином, страва не набере запахів холодильника, краще збереже смак.
  • Пам'ятайте, після обгортання суші варто відразу поставити в холодильник. Залишені в теплі, вони стають розплідником шкідливих бактерій. Погодьтеся, це не найкращий варіант.

 

  Як зберігають суші та роли в суші-барах

 Про це можуть розповісти сушисти та кухарі ресторанів, продавці у спеціалізованих магазинах.

У закладах стоять спеціальні холодильники, що підтримують правильний температурний режим (від двох до шести градусів, нижче нуля), також завдяки спеціальним випарникам дотримується необхідна вологість.

Найчастіше в ресторанах дбають про здоров'я клієнтів, смакові якості страви та подають роли свіжими, тільки приготованими.

Зверніть увагу, існує низка причин, через які зберігання в спеціальних закладах відрізняється від домашнього, крім спеціального обладнання:

  • час перебування за кімнатної температури – у закладах роли поміщають у холодильні камери практично відразу після приготування. Вдома їжа ставиться в холодильник вже після значного часу;
  • стан продуктів – у ресторанах продукти зберігаються у спеціальних умовах, вдома подібного досягти досить складно;
  • якість продуктів. Заклади часто закуповуються у перевірених постачальників, вибираючи продукти в магазинах, ви не можете бути впевнені, що всі продукти є ідеально свіжими і зберігалися за необхідних умов.