Піца без дріжджів

Піца була і залишається смачною та швидкою у приготуванні стравою. Визнано вважати піцу стравою італійців. Існує безліч рецептів її приготування. Можуть бути різними як тісто, і начинка.

Класичний італійський рецепт приготування піци

Основним інгредієнтом піци є сир. Тісто робиться на дріжджах, сама піца випікається в печі на деку, або в спеціальній італійській печі на камінні. Температура у таких печах досягає 300-400 градусів.

Склад

У класичному рецепті тісто виготовляється з таких інгредієнтів:

  • Вода
  • Борошно
  • Сіль
  • Дріжджі
  • Оливкова олія.

 Це буде найправильніше тісто. Потім йде соус, який готується з томатів у власному соку, їх збивають блендером та додають олію. За смаком можна додати базилік. Звісно ж сир, без нього піца вже не піца. Найчастіше основним видом сиру в піці є моцарелла.

Приготування на деку в духовці, основа з рисового борошна з оливковою олією

Зараз ми дуже часто чуємо словосполучення ПП (правильне харчування). Навіть піцу можна приготувати у такому напрямку. Тут на допомогу приходить рисове борошно. Воно набагато корисніше за пшеничне борошно. Рисове борошно багате корисними елементами, в ньому присутні калій, фолієва кислота, вітаміни В.

Основа для піци з рисового борошна готується дуже легко. Для її приготування знадобиться:

  • Борошно рисове –  140 грам;
  • Вода – 70 мл;
  • Оливкова олія – 2 ст.ложки;
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Кип'ячену воду, що охолола, змішати з сіллю. У солону воду поступово всипати борошно і влити олію. Замісити тісто, надати йому округлу форму і накрити харчовою плівкою або рушником, дати відпочити тісту хвилин 15.

Після часу тісто розкатати в коло, змастити його соусом і викласти зверху основи начинку. Вона може бути будь-яка, наприклад сир, морепродукти, оливки. Піцу випікати у духовці, орієнтуйтеся на свою піч за градусами та часом.

Піца з цільнозернового борошна з грибами

Цільнозернове борошно чудова альтернатива пшеничному для тих, хто стежить за фігурою і здоровим способом життя.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 140 грам;
  • Вода – 70 мл;
  • Оливкова олія – 1 ст.ложка;
  • Цукор – 1 ч. ложка;
  • Дрібка солі.

Приготування:

У теплій воді розчинити цукор. У мисці змішати борошно і сіль, зробити невелике поглиблення, влити туди воду. Спочатку перемішайте дерев'яною ложкою або лопаткою, щоб зібрати воду, потім вимішуйте руками.

Якщо тісто буде липким, то додайте муку, його потрібно вимішувати не менше 10 хвилин. Воно має вийти еластичним і не липнути до рук. Скачати тісто в кулю і залишити відпочивати у теплому місці. Коли тісто збільшиться приблизно вдвічі, його можна використовувати за призначенням, але спочатку замісіть.

Начинка:

  • Соус, щоб змастити основу
  • Сир моцарелла (можна за вашим смаком)
  • Гриби
  • Курка

Приготування:

Гриби можна взяти як смажені, так і сирі, курку відварити чи посмажити. З начинкою можна експериментувати, все за вашим бажанням та на ваш смак.

Випікайте піцу в духовці, орієнтуючись на те, як вона працює, за часом та температурою. У кожного своя пічка, час приготування може бути різним.

Тісто на ряжанці

Якого тільки тіста для піци не придумають. Піца раніше вважалася стравою для бідних. Для її приготування потрібно було тісто та продукти, що були під рукою. Зараз піца може коштувати стільки, що й не кожному по кишені.

Для тіста на ряжанці знадобиться:

  • Борошно 3-4 склянки;
  • Яйце куряче 1 шт.;
  • Сода 1ч.ложка;
  • Дрібка солі;
  • Цукор, половина чайної ложки;
  • Ряжанка 250 мл.

Спосіб приготування:

У чаші змішуємо яйце, сіль, цукор, збиваємо вилкою, щоб сухі інгредієнти розчинилися. Далі додаємо ряжанку та соду, знову все перемішуємо. Засипаємо борошна небагато, і замішуємо не туге тісто.

Скачуємо його в кулю і залишаємо відпочивати в чаші, накривши кришкою або рушником.

Після того, як тісто полежало 10-15 хвилин, розкатуємо його в коржик і викладаємо начинку за смаком. Піца виходить дуже смачною. Смачного!

М'яка піца на сироватці

Піца за таким рецептом виходить дуже смачною. Тісто просто “щось”. Воно виходить тонко, м'яке всередині, хрусткі краї. Якщо ви шукаєте новий рецепт приготування, рекомендую спробувати цей.

  • Борошно 400-500 грам (все залежить від самого борошна);
  • Дрібка солі;
  • Рослинна олія, 2 ст.ложки;
  • Сироватка 250 мл.

Приготування:

У сироватку всипати борошно і замішувати тісто, в кінці додаємо рослинне масло і вимішуємо еластичне тісто. Воно має не липнути до рук.

Даємо тісту відпочити після замішування. Далі все за класикою, соус, начинка за смаком, і випікаємо піцу. Рекомендую тісто на піцу за цим рецептом.

Зі спельтового борошна

Хочеться шматочок апетитної та смачної піци? Але ви сидите на дієті. Не варто собі у цьому відмовляти. Пшеничному борошну завжди можна знайти заміну. Для корисної та здорової піци вам знадобиться борошно із спельти. Не варто турбуватися за користь продуктів із цього зерна. При вирощуванні цей вид пшениці не удобрюється, навіть при дрібному помелі зберігаються корисні властивості.

Для приготування тіста знадобиться:

  • Закваска
  • Борошно спельтове 150 грам;
  • Вода, 70 мл;
  • Цукор, 1 ч. ложка;
  • Дрібка солі;
  • Оливкова олія, 2 ст.л.

Спосіб приготування:

У мисці потрібно змішати всі інгредієнти, крім олії. Спершу замісити тісто дерев'яною лопаткою, потім руками. Додати олію і замісити еластичне не туге тісто.

Начинка може бути різною, але якщо тісто для здорового харчування, то начинка повинна бути відповідна. Не беріть соуси чи кетчупи фабричного виробництва. Його можна зробити самостійно з томатів, оливкової олії та базиліку. Вийде дуже смачно і корисно. Також не варто додавати в начинку ковбасу, краще взяти морепродукти, або зробити сирну або овочеву піцу.

Навіть якщо ви на дієті можна з'їсти смачну та корисну піцу.

Тісто для піци з маргарином

Піца з хрусткою скоринкою та смачною начинкою, що може бути краще.

Приготуйте тісто на піцу з маргарином за цим рецептом і ви залишитеся задоволені результатом. Воно виходить смачне та ароматне, а працювати з ним одне задоволення.

Інгредієнти для тіста:

  • Маргарин – 1 пачка;
  • Цукор – 1 ст.ложка;
  • Яйце – 1 штука;
  • Щіпка соди;
  • Борошно – 3 ст.

Перед приготуванням добре охолодіть маргарин. Його потрібно натерти на тертці, періодично обволікаючи в борошні, так легше його натерти.

У мисці змішати натертий маргарин, яйце і цукор, добре перемішати в однорідну масу. Наступним етапом додати соду гашену оцтом або лимонним соком. Перемішати масу. Додати борошно і замісити тісто. Перед розкачуванням залиште його відпочити на 10-15 хвилин. Для начинки візьміть соус, шинку, оливки, сир.

Швидко. Просто. Смачно. Що може бути краще?

Тісто на окропі

Смачне тісто без дріжджів на окропі для піци. Інгредієнти найпростіші – дуже смачне тісто.

Продукти для приготування:

  • Крутий окріп – 200 мл;
  • Борошно – 320 грам;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Оливкова олія – 2 ст.ложки;
  • Солі щіпка.

Щоб сіль краще розчинилася, додайте її не у борошно, а воду. Після чого все разом влийте в муку.

Спосіб приготування:

Просіяти борошно в миску, зробити виїмку і влити крутий підсолений окріп. Почати замішувати тісто. Для того, щоб не обпекти руки, використовуйте лопатку, а можна взагалі замісити міксером, спеціальною насадкою для тіста. Коли борошно вбере воду, додати яйця та оливкову олію, замісити еластичне тісто.

Цю кількість тіста можна поділити на кілька частин. Якщо ви його не використовуватимете відразу, то оберніть кожну частину в харчову плівку і зберігайте у холодильнику. Якщо ні, то тісто готове до приготування піци.

Для начинки можна взяти соус та кілька видів сирів, які добре плавляться. Вийде чудова сирна піца, цей варіант підійде для любителів сиру.

Рецепт для мультиварки з грибами та помідорами

Піца в мультиварці - простий та смачний спосіб приготування. Приготувавши піцу таким способом, вона завжди виходить соковитою, тісто рівномірно пропікається.

Інгредієнти для тіста:

  • Пшеничне борошно - 200 грам;
  • Вода тепла – 150 мл;
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 ч. ложка;
  • Оливкова олія – 5 ст.ложок;
  • Дрібка солі;
  • Цукор 1 ст.л.

Спосіб приготування:

У воду додати сіль, цукор, дріжджі та оливкову олію. Все добре перемішати до розчинення сухих продуктів. У рідку масу всипати просіяне борошно, і замісити тісто. Помістити тісто в мультиварку, включити програму мультикухар, встановити температуру 40 градусів на 30 хвилин. Дати тісту відстоятись.

Відстояне тісто розділити на три частини, кожну скачати в колобок. Накрити рушником. У цей час підготуємо начинку. Печериці, помідори нарізати на скибочки, маслини на кружечки. Сир натерти на дрібній терці, можна взяти моцарелу.

Взяти тіста одну кульку, розкатати його в корж розміром з чашу мультиварки. Викласти його на дно та краї трохи натягнути руками на боки чаші. Основу піцу змастити соусом, трохи присипати сиром. Поверх викласти гриби, маслини та помідори, посипати прованськими травами. Зверху викласти сир.

Мультиварку закрити кришкою та включити програму "Випікання" на 25 хвилин.

Готова піца легко відходить від чаші, потрібно лише підчепити її трохи лопаткою, нахилити чашу на бік і перенести піцу на тарілку.

Піца від Джеймі Олівера

Справді смачна піца з хрусткою скоринкою. Проста у приготуванні.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно манне – 200 грам;
  • Борошно високої якості – 800 г;
  • Сіль морська – 1 ст.л.;
  • Цукрова пудра – 1 ст.
  • Вода тепла – 650 мл;
  • -Дріжджі сухі – 14 г.

Приготування:

У теплу воду всипте дріжджі і цукор, добре перемішайте і залиште на кілька хвилин. У цей час на стіл потрібно висипати борошно із сіллю, зробити в ньому велике поглиблення. В отриману лунку поступово вливайте дріжджову масу і за допомогою вилки замішуйте тісто.

Коли вилкою стане важко замішувати тісто, почніть замішувати його руками, перед цим вмочивши їх в борошно.

Тісто потрібно місити не менше 10 хвилин, при цьому правою рукою відштовхувати його від себе, а лівою розтягувати до себе. Воно має стати м'яким, еластичним.

Після чого покладіть його в чашу змащену олією приблизно на 45 хвилин, накривши рушником або кришкою. За цей час воно підніметься приблизно вдвічі.

Для приготування соусу знадобиться:

  • Часник – 1 зубчик;
  • Свіжий базилік - 1 пучок;
  • Оливкова олія;
  • Помідори консервовані – 400 г;
  • Сіль морська;
  • Свіжомелений чорний перець.

Спосіб приготування:

Часник дрібно посікти. У каструлю влити оливкову олію, додати часник, готувати до золотистого кольору. Далі потрібно додати більше половини листя базиліка, помідори, сіль, перець.

Готувати соус потрібно на повільному вогні близько 20 хвилин, помішуючи при цьому дерев'яною ложкою, зім'явши помідори. Повинна вийти однорідна маса.

Готуємо піцу:

Розділіть тісто на дві частини. Одну можна заморозити, а другу розділити ще на чотири частини. Кулі, що виходять, присипте борошном, накрийте рушником і залиште на 10-15 хвилин.

Візьміть одну кулю, розкатайте у тонке велике коло, приблизно 0,5 см.

Відірвіть шматок фольги відповідного розміру, змастіть оливковою олією і покладіть поверх коржика. Так треба зробити і з іншими частинами.

Далі приберіть отриману стопку коржиків в холодильник ненадовго..

Перед приготуванням духовку розігрійте до 250 градусів.

Деко змастіть олією, на нього покладіть тісто, виклавши зверху приготований соус.

Додайте сир моцареллу і базилік, що залишився. Вийде дуже смачна, ароматна піца. Зі справжніми італійськими нотками.

Піца в аерогрилі

Піцу в аерогрилі можна вважати корисною стравою. Для її приготування не знадобиться олії, а отже, не буде зайвого холестерину.

Тісто можна взяти будь-яке, наприклад, ваше улюблене. Це може бути як дріжджове, так і бездріжжеве. З цільнозерновим борошном або зі звичайним пшеничним.

Для начинки можна використовувати морепродукти. Тоді піца вийде удвічі корисніше.

  • Креветки
  • Мідії
  • Крабові палички
  • Італійські чи прованські трави
  • Сир.

Приготування:

Деко вкрийте пергаментом, на нього укладіть розкатаний коржик, товщиною приблизно 0.8 мм. Основу для піци змастіть улюбленим соусом і викладіть зверху начинку.

Деко поставте на верхню полицю аерогрилю і випікайте 20 хвилин при 220 градусах.

Калорійність піци

За опитуваннями кожен другий відповідає, що піца – це улюблена страва. Однак вона може містити як корисні продукти, так і шкідливі.

У середньому на 100 гр піци доводиться:

  • Калорій 236
  • Білків 6.6
  • Жирів 13.3
  • Вуглеводів 22.7.

Не варто зловживати піцою, якщо все ж таки ви дбаєте про своє здоров'я.

Часті питання

Скільки часу випікати бездріжджову піцу і при якій температурі?

У середньому бездріжджова піца випікається 20-25 хвилин за 180-200 градусів. Але треба відзначити духовки і печі всі різні. Під час приготування потрібно орієнтуватися на свою піч, як вона у вас пече, яке у неї нагрівання і т.д.

Можливо, ви готуєте її в мультиварці або на аерогрилі, тоді слід спиратися на інструкцію для приготування.

Піца дуже смачна і всіма улюблена страва. Спочатку рецепт його приготування знали лише італійці. Але зараз піцерію можна зустріти у кожному місті будь-якої країни.

Існує безліч рецептів її приготування. Люди експериментують як із приготуванням тіста, так і начинки. Серед усього цього розмаїття можна знайти свою ту саму улюблену, а може й кілька.