Як приготувати смачні суші з лососем?

Для того, щоб приготувати смачні суші, необхідно вибрати правильного лосося. Ні, сьомга чи форель (вибирайте будь-яку рибу із сімейства Лососевих) не повинна мати диплома про вищу освіту та грамоти за марафонський заплив.

Хороший лосось – це щільне м'ясо з яскраво вираженими білими прожилками. Якщо таке м'ясо натиснути пальцем, воно швидко повернеться у початкову форму. Увага, якщо при натисканні пальцем на м'ясо лосося воно починає спливати, то, швидше за все, Ви купили живу рибу і вам ще потрібно буде її обробити.

Рис для Суші. Найкраще підходять сорти "круглозернисті" або "середньозернисті". Зерно має бути цілим, без сколів та сміття. Усе..))) інших правил немає.

Те, що ви бачите в магазині "Рис для суші", це просто маркетинг, коли за звичайний рис ви доплачуєте ще х100500% – просто через назву "Для Суші".

Рис повинен бути ретельно промитий і проварений 20 хвилин згідно з рецептом, який виробник вказує на упаковці з продуктом.

Як тільки рис буде готовий – "вивантажуйте" його у велику, широку миску і заправте наперед приготовленим міксом, так званою "заправкою". 

Рис для суші слід ретельно вимішати із заправкою і дочекатися доки він охолоне.

Не ставте рис у холодильник – це зіпсує його. Як зіпсувала фігуру нашого редактора, любов до чіпсів та солодкого).

Шматок м'яса лосося має бути позбавлений кісток та бурого м'яса “бурі”. Акуратно видаліть кісточки і бурі зі стейка і наріжте:

Лосось для суші – це шматочки риби завтовшки 4-5 міліметрів.

Довжина шматочка - від основи великого пальця до кінчика вказівного пальця.

Ширина шматочка при цьому має бути 3-4 см.

Далі ... охоловший і заправлений рис для суші необхідно скачати у витягнуті грудочки, довжиною від основи великого пальця до 2-ї вказівної фаланги. Ширина має бути не більше 2-3 см.

Викладіть на ці заготовки лосося і можна подавати на стіл.

Суші з лососем необхідно макати в соєвий соус "рибною" стороною. Не топити ...., ми зрештою не фільм "Титанік" знімаємо, а саме злегка занурити в соєвий соус.

Якщо не виходить їсти паличками, у японців цілком нормальним вважається їсти суші руками. Не соромтесь :)