Що п`ють із суші

Замовили в Рок-н-Рол найсмачніший сет, але не знаєте, який напій п'ють із суші? Цікаве питання, ми допоможемо в цьому розібратися.

Суші мають досить специфічний смак, часто їх чимось запивають. Згідно з етикетом, не кожен напій підійде до ролів. і доведеться вибирати серед кількох груп напоїв: спиртне та безалкогольні напої; солоні та солодкі; холодні та теплі. Про кожну з груп докладніше читайте далі.

Безалкогольні напої, які підійдуть до суші

 Чай

Стравам японської кухні найбільше підходить чай. Щоправда, не чайні пакетики, які звикли пити, а класичний листовий зелений, або трав'яний чай, який заварюється з дотриманням особливої ​​церемонії. Цукор не додається. Солодке не сильно поєднується із солоним, далі дізнаєтесь, чому.

У зеленому чаї міститься велика кількість ферментів, що сприяють покращенню травлення. Це відмінно підходить до, хоч і низькокалорійних, але дуже ситних ролів.

За правилами церемонії, чай заварюється у чайнику з кераміки або порцеляни, який попередньо ополоснутий гарячою водою з обох боків. Листя заливають гарячою водою (але не окропом), перша вода зливається, а далі заливається повторно, листя настоюється 5 хвилин і дістається, щоб не переборщити з насиченістю. Готуючи чай, дотримуючись цих правил, отримаєте ідеальний напій до суші.


 Соки

Фреші – чудовий варіант до суші. Свіжі соки корисні організму, а в поєднанні зі смачними ролами – саме те.

Крім звичного нам яблучного, апельсинового та ананасового, спробуйте обрати один з 3-х варіантів:

  • огірковий,
  • томатний,
  • грейпфрутовий.

Саме ці напої чудово освіжають та відтіняють смак страви.

 

Мінералка та безалкогольне пиво – також непогані варіанти, щоб запивати суші, якщо з якихось причин не п'єте спиртне.

“Що вибрати як напій для суші, залежить від переваг людини. Головне – напій повинен не перебивати, а повністю розкривати смак улюбленої страви”, – кажуть сушисти ресторанів різних куточків планети.

 Які алкогольні напої подаються до суші

Саке

Традиційний японський напій (рисова горілка) – безпрограшний варіант, якщо хочете вибрати якийсь алкоголь до суші. Міцність саке – 15-20%, часто напій називають міцним пивом.

Традиційно саке до ролів подається у глечику з порцеляни, або глини, п'ється із невеликих піал.

 

Пиво

Не підходить саке? Можна вибрати чудовий замінник – пиво. Підійде як японське, так і звичайне. Ця комбінація вважається безпрограшним варіантом, оскільки основний інгредієнт суші – морепродукти, а вони добре поєднуються з хмільним напоєм.

Добре підійде світле, неміцне пиво, воно не гірчить і не заглушуватиме смак страви.

 

 Яке вино п'ють із суші 

 Якщо Ви не любителі пива та саке, чудовим варіантом буде вибрати вино до суші. Серед різноманітності видів Ви обов'язково оберете варіант до душі. А фахівці Rock-n-Roll пропонують:

  • сливове вино. Своєрідний напій містить цукор, але в розумних кількостях. Найпоширеніший варіант, що зустрічається на полицях магазинів – мікадо. Якщо хочете зануритися в японську культуру повністю - Вам підійде "Умесю" (класичний сливовий напій). Цікава особливість вина – плоди сливи на дні пляшки, які можуть стати чудовим десертом. За рахунок широкого горлечка їх можна легко дістати.

 

  • біле напівсухе вино. Це вибір справжніх гурманів. Тонкий смак напою чудово розкриє суші та підкреслить їх смакові якості.
  • рожеве вино. Універсальний варіант, який має кислу нотку і фруктовий післясмак, чудово підійде до ролів. Рекомендуємо віддати перевагу напівсолодким сортам.

Вино варто подавати охолодженим до 7-10 градусів.

Які напої не можна вживати разом із суші

Від фахівців Rock&Roll Ви дізналися, які напої найкраще підходять до суші та ролів, підкреслять їх смак та навіть допоможуть швидше їх переварити. Далі Ви дізнаєтесь, що краще не пити під суші.

  • солодкі газовані напої – у них міститься занадто багато цукру, яке, поєднуючись із морепродуктами, швидше принесе проблеми із травленням, замість насолоди.
  • кисломолочні продукти та молоко – цей пункт навіть не підлягає поясненню, самі розумієте чому.
  • міцний алкоголь – горілку, коньяк не прийнято вживати з ролами, у японських традиціях роли не їдять із міцним спиртним.

Також не найкращим варіантом будуть темне пиво та червоне вино. Перше – гіркотою не дасть повною мірою насолодитися різноманітністю смаків, а друге дасть неприємний металевий присмак у роті.

Як правильно подавати напої до суші та ролів

Сушисти онлайн-ресторану Рок-н-Рол розповіли, що краще пити до страв Японії та чому. Тепер залишилося з'ясувати, як правильно подавати їх за місцевими традиціями.

  • Саке. Подається спиртне у глечику без ручки з глини, або порцеляни, а розпивається в невеликих піалах.
  • Вино розливається в келихи. Сливовий напій подають у пляшці з широким горлом (щоб можна було дістати сливи) та у келихах для мартіні.
  • Чай заварюється особливим чином і подається у спеціальних невеликих чайниках з порцеляни або глини.

Інші напої подаються без особливих вимог, за вашими уподобаннями.

Які напої вживають у Японії з ролами та суші

Ми розібралися, які напої підійдуть до суші та чому. Виникає закономірне питання, а які напої до суші та роли обирають самі японці? У РНР розкажуть цю інформацію.

Почнемо зі спиртних напоїв:

  • перше місце займає саке, про яке вже згадувалося раніше. У Японії п'ють їх у двох видах – охолодженим чи підігрітим.
  •   японське пиво. У Японії дуже люблять пиво, тож не дивно, що його обирають до суші. Популярністю користуються сорти, створені японцями – Happoshu (приємний на смак напій зі зменшеною кількістю солоду), "Третє пиво" (за смаком нагадує світле пиво, але відрізняється складом – солод замінили на пшеницю, або сою).
  • вино – найпоширеніший вид – сливове Umeshu.
  • зелений чай. Традиційний напій Японії. Найбільшою популярністю користуються такі сорти, як сенча (листовий чай), матча (порошковий напій, часто використовується також у солодких закусках), гекуро (вид чаю з підвищеним вмістом кофеїну).