Основні інгредієнти для приготування начинки для ролів

Існує велика кількість рецептів та інгредієнтів, як приготувати суші та роли. Але всі ми знаємо, що традиційною стравою японської кухні є суші. Риба, різні морепродукти, водорості та рис – це невід'ємна частина начинки. Насамперед для приготування суші нам знадобиться спеціальний японський рис, він зазвичай круглозернистий, і його можна купити практично у всіх великих супермаркетах.

Спочатку відварюємо рис, потім потрібно взяти і додати спеціальну суспензію рисового оцту, і покласти дрібку солі, цукру для посилення пікантного смаку.

Ще одним обов'язковим інгредієнтом для приготування начинки суші є бурі водорості, саке та мірин.

Зупинимося на основних різновидах начинок для приготування суші.

Що вам спадає на думку в першу чергу? Звісно, ​​це риба. Тільки океанічна риба має бути у сирому вигляді під час приготування суші. Можна взяти макрель, вугор, тунець, люціан, лосось. Але оскільки ці види риб можуть доставлятися, як у сирому вигляді, так і у свіжому, то краще використовувати річкову рибу або слабосолене рибне філе, якщо ви готуєте їх в домашніх умовах. Так як річкова риба найчастіше зазнає копчення або варіння, то в ній вбиваються шкідливі паразити.

Другим інгредієнтом для начинки є різні морепродукти, які містять корисні білки. Це може бути кальмари, мідії, восьминоги, молюски, рибна ікра і навіть морські їжаки. Ікра летючої риби може застосовуватися як прикрасою, так і начинкою. Після приготування суші готові вироби потрібно обвалювати в ікрі будь-якої риби. Це може бути ікра восьминога, тріски, лосося і навіть морського їжака. Ікра надає страві досконалого вигляду. Також є суші для вегетаріанців. У них додають овочі та фрукти.

Найпопулярнішими овочевими начинками є огірок, гарбуз, спаржа, солодка кукурудза, маринований дайкон, чорнослив, ямс, тофу, лопух гобо, квашена соя. Хоча з цього списку найчастіше зустрічається гарбуз, огірок, спаржа та кукурудза. Для фруктової начинки використовують авокадо та чорнослив.

А ви знали, що для приготування суші можуть використовувати і яйця? Японці роблять омлет із яєць, які попередньо підсолоджують та укладають омлет прямокутної форми в кілька шарів. Він називається "Тамагоякі". Буває і так, що омлет використовують замість водоростей. Щоб надати рисові форму, зробивши його у вигляді мішечка, а також різних начинок. Для приготування «Тамагоякі» беруть японський майонез, яйця, цукор та соєвий соус. Потім усі перемішують і одержують чудовий омлет.