Як приготувати рол Філадельфія

«Філадельфія» - найвідоміший у світі та багатьма улюблений вид ролів, який є популярним. Простий, елегантний мікс із вершкового сиру Філадельфія, хрумкого свіжого огірочка, авокадо та слабосоленого лосося. Простота додає йому чарівності, роблячи його популярним. Поживність та неперевершений смак відрізняють Філу від інших видів ролів.

Інгредієнти для приготування

У приготуванні ролі велику роль грає рис. Його необхідно правильно приготувати з додаванням рисового оцту, цукру та солі.

Після приготування рису вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Слабосолона сьомга - 600 г
  • Вершковий сир Philadelphia - 125 г
  • Авокадо - 1 шт
  • Свіжий огірок - 1 шт
  • Водорості норі - 2 шт
  • Рис - 1 ст

Використовуйте маринований імбир, соєвий соус, васабі. Команда Рок-н-Рол не рекомендує нехтувати ними. Кожен виконує свою роль і у поєднанні один з одним ви отримуєте усю повноту смаку.

Рецепт приготування суші Філадельфія

Рол «Філадельфія» – це суші-рол (урамакі), вивернутий навиворіт, де рис знаходиться зовні, а норі всередині, обертаючи начинку.

Рол був створений у 1980-х роках у Північній Америці, а назва походить від бренду вершкового сиру «Філадельфія».

Рекомендація від RnR, як приготувати рис для суші

Щоб правильно приготувати рис вдома, знадобиться менше води, ніж для приготування звичайного рису. Найкраще співвідношення води та рису – 1: 1 (або використовуйте 1,2: 1, якщо ви віддаєте перевагу більш м'якому рису). Щоб приготувати роли Філадельфія, необхідний високоякісний круглозернистий рис для суші. Перед варінням рис промивається в холодній воді, поки вода не стане прозорою.

Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму та накрийте кришкою. Готуйте 15-20 хвилин під кришкою, потім заберіть з вогню і дайте рису пропарити ще 10 хвилин.

Після приготування перекладіть гарячий рис у ємність і дайте йому трохи охолонути, а потім додайте оцет для суші (рисовий оцет, цукор, сіль), щоб приправити рис. Поки рис остигає, приступайте до підготовки інших інгредієнтів:

  1. Скачайте/сформуйте охолоджений вершковий сир у вигляді смужок, досить довгих, щоб їх можна було розкласти по листку водоростей горизонтально. Відкладіть убік.
  2. Сьомгу наріжте скибочками. Якщо бажаєте додати рибу і начинку, окремо наріжте необхідну кількість брусочків.
  3. Огірок треба нарізати тонкими смужками, авокадо тонкими скибочками.
  4. Потім вистеліть бамбуковий килимок поліетиленовою плівкою і зверху викладіть норі шорсткою стороною вгору, попередньо розрізавши поперек на дві частини.

  

  1. Щоб уникнути прилипання рису до рук, підготуйте поруч ємність з водою з додаванням лимонного соку та рисового оцту. Туди за потребою занурюйте руки.
  2. Змочіть руки водою та візьміть жменю рису. Викладіть рис тонким шаром на глянцеву сторону листа з водоростями так, щоб з ближнього боку залишався проміжок 1,5 см, а з протилежного краю рис повинен виступати на 1,5 см за лист норі.
  3. За допомогою циновки переверніть листок водоростей норі.
  4. Горизонтально, ближче до середини, покладіть вершковий сир, огірок, авокадо. Не кладіть надто багато начинки, інакше не зможете згорнути рулет.
  5. Починайте скручувати роли з того боку, де менше рису. Скачайте приблизно 1/4 килимка, обережно притисніть (щоб він прилипав) до рису під ним і розгорніть бамбуковий килимок. Повторюйте процес, доки не скрутите лист рису, водоростей та овочів у рулет. Востаннє стисніть його, щоб завершити процес.

    

  1. На килимок покладіть скибочку слабосоленої сьомги. Оберніть частину рулету або весь. Все залежить від вашого бажання.

  

  1. Наріжте рулет на 8 невеликих шматочків за допомогою кухарського ножа з тонким широким лезом. Не забувайте змочувати ніж після кожного відрізу у підкисленій воді.

Як правильно різати суші

Професійні кухарі служби доставки Rock&Roll використовують різні техніки для нарізання роликів. Від цього залежить геометрія одержаних рулетів.


Зробити суші Філадельфія в домашніх умовах – це половина справи, важливо знати, як їх правильно нарізати. Для цього після змочування ножа у воді:

  1. Розріжте рулет на дві рівні частини.
  2. Складіть дві частини і розріжте два рулети ще раз.
  3. Потім розрізати кожну пару ще на дві частини.
  4. Повинно вийти 8 порційних шматочків.

Не забудьте при подачі ролів Філадельфія про імбир, гострий васабі і соєвий соус. Насолоджуйтесь смачною трапезою!

Найчастіші проблеми під час приготування ролів

У приготуванні суші Філадельфія і не тільки можуть виникнути такі помилки:

  1. Використання неправильного рису

Рис – невід'ємна частина суші, тому дуже важливо правильно його приготувати. Ви не можете використовувати звичайний рис, тому що для суші потрібен певний рис. Рис, що використовується для приготування суші, зазвичай є полірованим білим круглозернистим японським рисом або каліфорнійським рисом.

  1. Неправильно приготовлений рис

Як і звичайний рис, який можна поєднувати з будь-якою іншою стравою, рис для суші необхідно промивати три-чотири рази, поки вода не стане прозорою. При приготуванні рису для суші потрібно знати, коли він готовий. Він має бути липким, але не при вживанні. При жуванні рису він не повинен бути надто важким у роті. Якщо вам довелося випробувати це, а потім у роті залишилося прилипання, це ознака перевареного рису для суші. Це означає, що потрібно скоротити час приготування.

  1. Вибір не тієї риби

Не робіть помилку, беручи будь-яке рибне філе, яке ви бачите у продуктовому магазині. Оскільки рибу в суші їдять сиру, на ній можуть бути бактерії, які не загинуть, оскільки процес приготування суші відсутній. Вибирайте рибу для суші, яку безпечно вживати у сирому вигляді.

  1. Занадто багато начинки

Занадто багато додаткових інгредієнтів може зіпсувати страву. Поєднання великої кількості різних смаків може відвернути увагу від їх основних інгредієнтів, не даючи їм проявитися. Занадто маленьке наповнення теж не ідеальне.

  1. Додавання васабі в соєвий соус

При подачі суші не рекомендується додавати васабі в соєвий соус.

 

Якщо ви не хочете морочитися з самостійним приготуванням ролів в домашніх умовах, вибирайте доставку РнР, асортимент ролів великий.