Як крутити суші рисом назовні

У домашніх умовах найчастіше готують стандартні макі роли, які загортаються у лист норі. Але, погодьтеся, суші з рисом назовні виглядають набагато цікавіше і на додачу надають страві ресторанного вигляду. Сушисти Рок-н-Ролл вирішили поділитися порадами, як правильно крутити суші рисом назовні.

Які існують суші рисом назовні

 Суші навиворіт (їх також називають урамакі) – відрізняються незвичайним зовнішнім виглядом, красивішою подачею, а також складніші у приготуванні. Які є різновиди ролів з рисом назовні? Розберемо з прикладу асортименту позицій меню Rock&Roll:

Варіантів суші  дуже багато, усе залежить від вашої уяви та продуктів у наявності.

Як зварити рис для ролів навиворіт

 Найбільш складне у приготуванні урамакі – правильно підготувати та відварити рис. Щоб усе вийшло, фахівці РНР рекомендують враховувати деякі моменти:

  • добре і ретельно промийте рис, таким чином Ви прибираєте пил та зайвий крохмаль. Можете замочити крупу на 10 хвилин або повторити процедуру кілька разів.
  • для варіння потрібно правильно підібрати співвідношення рису та води. Крупа повинна бути вкрита рідиною на сантиметр-півтора, таким чином на одну склянку рису вам знадобиться приблизно 1,2 склянки води.
  • нюанси щодо процесу варіння – готувати слід 12 хвилин при щільно притиснутій кришці, щоб пара була всередині каструлі. Якщо такої немає – використовуйте паперовий рушник, накрийте ємність і зверху притисність. Вся зайва волога вбереться і рис буде ідеально приготовлений.
  • не забудьте дати крупі настоятися. Після варіння залиште рис на 15 хвилин.

Дотримуючись цих порад, ви отримаєте ідеальний рис для суші навиворіт.


Чи можна скрутити роли з рисом назовні без бамбукового килимка

 Найчастіше суші та роли готуються з використанням бамбукового килимка. Але якщо його немає вдома, чи можна робити суші навиворіт без нього? Звичайно, сушисти RnR діляться порадами.

Щоб крутити суші рисом вгору без циновки вам знадобиться: харчова або поліетиленова плівка, кухонний рушник, лист норі, рис і начинка.

Які етапи приготування:

  • заправлений рис поставте вистигати і підготуйте начинку для ролів.
  • рушник складіть навпіл і розмістіть на стіл або іншу рівну поверхню, зверху поставте харчову плівку.
  • зверху на плівку покладіть лист норі, розкладіть рис, потім розкладіть начинку.
  • підніміть край рушника і починайте скачувати вміст у рулетик, як згорнете перший оберт норі до начинки – зніміть плівку, розправте її і далі скачуйте з її допомогою.
  • щільно формуйте необхідну форму – і все

Корисні поради для скручування ролів навиворіт

 Даний варіант приготування суші рисом нагору має деякі складності. Щоб їх уникнути та отримати відмінну страву, кухарі Rock&Roll приготували кілька порад, як полегшити процес приготування:

  • щоб суші вийшли цілісні та не прилипали до плівки – натріть її шматочком червоної риби. Таким чином рис не буде липнути і ви уникнете сторонніх запахів, як у випадку з олією.
  • коли формуєте рол – не бійтеся його щільніше притискати, таким чином вони набудуть більш естетичної форми.
  • якщо з-під рису виглядає норі – не переживайте, просто додайте ще рису.

На перший погляд прості, але дуже корисні поради допоможуть вам зробити страву якнайкраще.

Як правильно нарізати роли рисом назовні

Фінальний етап перед сервіруванням – це нарізування заготовки на порційні суші.

Щоб усе вийшло максимально естетично, необхідно:

  • взяти гострий ніж і вмочити його у воду з оцтом. Це дозволить легко розрізати липкий рис, не деформуючи його.
  • покласти рулет швом униз.
  • починайте різати не з краю, а з середини, розріжте навпіл і половинки, що вийшли, розділіть на шматочки. Так виходить більш рівні та акуратні роли.